Skip links

Έλεγχος μικροβιολογικών και φυσικοχημικών χαρακτηριστικών γάλακτος και γιαούρτης

Η διεξαγωγή των απαραίτητων μικροβιολογικών και φυσικοχημικών αναλύσεων, γάλακτος και γιαούρτης, έγιναν στα προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό τη διασφάλιση της υγιεινής της α ’ύλης και του τελικού προϊόντος.

Στις φυσικοχημικές αναλύσεις του γάλακτος και της γιαούρτης συμπεριλήφθηκαν ο έλεγχος της σύστασης του αίγειου και πρόβειου γάλακτος, του pH και της οξύτητας, ενώ στις μικροβιολογικές πραγματοποιήθηκαν αναλύσεις με σκοπό την καταμέτρηση της Ολικής Μεσόφιλης Χλωρίδας, των εντεροβακτηρίων, των ζυμών και των μυκήτων, τόσο του γάλακτος όσο και της γιαούρτης.

 

               

Leave a comment