Skip links

Διαδικτυακή συνάντηση των μελών του έργου Probioproducts

Tην Πέμπτη 20/04/23 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση για τα συμμετέχοντα μέλη του έργου με τίτλο “Παραγωγή γιαούρτης με τη χρήση προβιοτικών καλλιεργειών”, με ακρωνύμιο Probioproducts και κωδικό ΠΣΚΕ Μ16ΣΥΝ2-00173.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής Microsoft 365- Teams με τη συμμετοχή εκπροσώπων  από τoν Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων και το Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ την οργάνωση της ανέλαβε ο Συντονιστής Φορέας του έργου foodstandard Α.Ε.

Αντικείμενο του έργου είναι η αξιοποίηση του αιγοπρόβειου γάλακτος για το σχεδιασμό της τεχνολογίας παρασκευής γιαούρτης με τη χρήση προβιοτικών καλλιεργειών.

Μέσω της συνάντησης τα μέλη της Επιχειρησιακής Ομάδας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των εργασιών του έργου και των επιμέρους διοικητικών θεμάτων. Συγχρόνως οι υπεύθυνοι των μελών αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης των προαπαιτούμενων εργασιών για την παραλαβή των απαραίτητων α’ υλών και την τεχνολογία παρασκευής της γιαούρτης, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Leave a comment

Skip to content