Skip links

FOODSTANDARD Α.Ε.

Η foodstandard είναι η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ποιότητας, οργάνωσης, marketing και σύνταξης µελετών τόσο στο χώρο των τροφίµων και των αγροτοδιατροφικών προϊόντων, όσο και στους εµπλεκόµενους φορείς στη διατροφική αλυσίδα. Από την ίδρυση της έως σήµερα, προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα µεγάλο αριθµό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και τον ευρύτερο κλάδο των τροφίµων. Τέλος, χάρη στις ιδέες και τις εφαρµογές του υψηλά καταρτισμένου προσωπικού της συμβάλλει ώστε οι πελάτες να αξιοποιούν ευκαιρίες, να καινοτοµούν και να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσµατα.  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Με σημείο εκκίνησης το 1963, ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων γράφει τη δική του μοναδική ιστορία στον τομέα της τυροκομίας και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Μια ιστορία, με πρωταγωνιστή τη μαγευτική φύση της περιοχής, τους 1.100 κτηνοτρόφους-μέλη του Συνεταιρισμού, τις άριστες συνθήκες υγιεινής και ελέγχου που εξασφαλίζει ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός της παραγωγικής μονάδας και την υπευθυνότητα του έμπειρου, εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Εδώ και μισό αιώνα, ο Συνεταιρισμός παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα που προέρχεται από τις ορεινές φάρμες των μελών του: Φέτα ΠΟΠ, γίδινο τυρί, ξηρή μυζήθρα, αφίρι, αλειφοτύρι (αλειφώδες τυρί με Φέτα). Πρόσφατα, ξεκίνησε να παράγει νέα γαλακτοκομικά προϊόντα: φρέσκο αγελαδινό γάλα (πλήρες & ελαφρύ), παραδοσιακό πρόβειο και κατσικίσιο γιαούρτι, κρέμα βανίλια, ρυζόγαλο, γραβιέρα αγελαδινή και σύντομα φρέσκο κατσικίσιο γάλα 

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου-Εργαστήριο Γαλακτοκομίας

Το Εργαστήριο Γαλακτοκομίας (ΕΓ) ιδρύθηκε το 1920 σε αντιστοιχία με τη διδακτική έδρα που περιλαμβάνεται στον ιδρυτικό νόμο του σημερινού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).  Έχει την ευθύνη της θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης στην Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος και Προϊόντων του και στην Βιοχημεία Τροφίμων, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών κυρίως του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου αλλά και άλλων τμημάτων του ΓΠΑ. Στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, εκτός από τα μέλη Δ.Ε.Π. υπηρετούν μέλη Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. Η κτιριακή υποδομή του Εργαστηρίου αποτελείται από εργαστηριακούς, εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς χώρους, στους οποίους περιλαμβάνονται και αίθουσες τεχνολογίας για την ειδική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και την διεξαγωγή πειραμάτων σε ημι-πιλοτική και πιλοτική κλίμακα. Ο επιστημονικός εξοπλισμός του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας περιλαμβάνει όλα τα μικρά και μεγάλα όργανα ενός σύγχρονου εργαστηρίου Χημείας και Μικροβιολογίας Γάλακτος, Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός του Εργαστηρίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ημι-πιλοτική μονάδα συνεχούς θερμικής επεξεργασίας και ομογενοποίησης του γάλακτος, πειραματική διάταξη επεξεργασίας γάλακτος και ορών με μεμβράνες, παρασκευαστή και θάλαμο επώασης γιαούρτης, κορυφολόγο, εξοπλισμό για την παραγωγή βουτύρου και παγωτού σε μικρή κλίμακα, ψυχόμενες δεξαμενές γάλακτος και ψυκτικούς θαλάμους, λυοφιλιωτή, συσκευές ανάμειξης, εξοπλισμό συσκευασίας τυριών και γιαούρτης, τυρολέβητες, τυροτράπεζες, μηχανή φιλαρίσματος τυρομάζας, υδραυλικό πιεστήριο και θαλάμους ωρίμασης τυριών.

Skip to content