Π.1 Προσδιορισμός υφιστάμενης μεθοδολογίας παραγωγής γιαούρτης, συμμετεχόντων κτηνοτρόφων και συλλογή γάλακτος
Ενότητες Εργασίας
Ε.Ε.1 Επιλογή παραγωγών και καταγραφή υφιστάμενης κατάστασης
Ε.Ε.2 Παραγωγή γιαούρτης σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του Γ.Π.Α.
Π.2 Παρασκευή γιαούρτης από αιγοπρόβειο γάλα με την προσθήκη των προβιοτικών καλλιεργειών
Ε.Ε.3 Πραγματοποίηση φυσικοχημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων
Π.3.1 Έλεγχος φυσικοχημικών και μικροβιολογικών χαρακτηριστικών γάλακτος
Π.3.2 Έλεγχος φυσικοχημικών και μικροβιολογικών χαρακτηριστικών γιαούρτης
Ε.Ε.4 Οργανοληπτικός έλεγχος τελικού προϊόντος-γιαούρτης
Π.4.1 Έλεγχος οργανοληπτικών χαρακτηριστικών γιαούρτης
Ε.Ε.5 Προβολή και διάχυση των ευρημάτων του έργου
Π.5.1 Ανάπτυξη & ενημέρωση ιστοσελίδας & Social Media
Π.5.2 Δημοσιεύσεις στο Ε.Α.Δ. & στο Δίκτυο της ΕΣΚ, συμμετοχή σε συνέδρια, διοργάνωση ημερίδας, δημιουργία εντύπων