Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου ProbioProducts
Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου ProbioProducts με τίτλο ¨Παραγωγή γιαούρτης με τη χρήση προβιοτικών καλλιεργειών¨, η οποία έλαβε χώρα στο Εργοστάσιο Παραγωγής του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, την Παρασκευή 30 Μαΐου.
Η έναρξη της εκδήλωσης σηματοδοτήθηκε με την κυρία Ελένη Βιδάλη να παίρνει τον λόγο καλωσορίζοντας το κοινό, εκ μέρους του συντονιστή φορέα foodstandard Α.Ε. Η κυρία Βιδάλη, τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου και αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης.
Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, κύριος Παύλος Σατολιάς, επισήμανε το μέγεθος της σημασίας της καινοτομίας και της αξιοποίησης τέτοιων προγραμμάτων για τους συνεταιρισμούς, ενώ έδωσε έμφαση στη συνεισφορά του έργου για το τυροκομείο του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων μέσω της διαφοροποίησης του προϊόντος και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να αποκτήσει το νέο προϊόν.
Ακολούθησε η ομιλία του κυρίου Πέτρου Ζαφείρη, Γεωπόνου του Τμήματος Ζώνης Γάλακτος Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία του στα πλαίσια της συνεργασίας του με την επιστημονική ομάδα του έργου, το αποτέλεσμα της οποίας επισφραγίζει η δημιουργία ενός νέου λειτουργικού παραδοσιακού γιαουρτιού με βελτιωμένα τεχνολογικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Τη σκυτάλη πήρε η κυρία Παπαϊωάννου Αικατερίνη, επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιώντας την παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου. Η κυρία Παπαϊωάννου ολοκλήρωσε, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις προοπτικές του ProbioProducts, αφού νωρίτερα κοινοποίησε και σχολίασε τα αποτελέσματα της πειραματικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την υλοποίηση του.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ένας αρκετά εποικοδομητικός διάλογος πλαισιωμένος από ανταλλαγή απόψεων βασισμένα στα παραπάνω πήραν σειρά, γράφοντας τον επίλογο της εκδήλωσης.